Ammeindlæg


Når du ammer, er det ikke til at komme udenom et godt ammeindlæg. Du undgår plamager på tøjet, hvis mælken løber, og du kan hjælpe til at holde brystet varmt, og derved mindske risikoen for brystbetændelse. Der findes mange forskellige slags ammeindlæg, og her nedenfor kan du læse lidt om de forskellige typer. Når du er blevet klogere på, hvad det rigtige ammeindlæg er for dig, kan du finde vores store udvalg af ammeindlæg her

 Størrelsesguide | VentetøjsguideVælg den rigtige amme bh | Ammefunktioner | Ammeindlæg

Ammeindlæg

Når du ammer, finder du hurtigt ud af vigtigheden af ammeindlæg. Der findes flere forskellige slags, alle med hver deres fordele. Ammeindlæg forhindrer, at der opstår plamager på tøjet, da de opsuger den overskydende mælk, der løber fra brystet, og kan samtidig kan have en forebyggende effekt på brystbetændelse. Husk at det skal skiftes flere gange dagligt, også selvom det umiddelbart virker tørt.

Vi vil her nedenfor prøve at guide dig til valg af det perfekte ammeindlæg til dit behov.

Bomuld

Ammeindlæg lavet af bomuld har en høj sugeevne, og vil ofte også være de billigste. Bomuld er et meget åndbart materiale, og vælger du et ammeindlæg i 100 % rent naturligt bomuld, får du et indlæg med høj sugeevne, der samtidig er diskret under tøjet. Du kan med fordel vælge ammeindlæg i både sort og hvid, så det er let at skjule under tøjet.

Silke

Når du ammer, kan du særligt i starten opleve ømme brystvorter, og der kan forekommer revner og sår. Her vil det være et godt valg med silke ammeindlæg, der kan virke lindrende på dine ømme brystvorter. Silke ammeindlæg vil som oftes være fremstilelt med silke på ydersiden af indlægget og bomuld på indersiden. Her skal du være opmærksom på, at det er silkesiden, der skal vende ind mod brystet. Silkens glatte og bløde overflade kan hjælpe til at lindre smerte fra revnede brystvorter. Bemærk, at silke skal vaskes skånsomt og med særligt vaskemiddel.

Uld

En del kvinder oplever at få brystbetændelse mens de ammer. Brystbetændelse kan skyldes en infektion, eller være forekommet af kulde. Uanset årsagen, kan uld ammeindlæg være gode mod brystbetændelse, da det holder brystet tørt og varmt. Uld suger fugten og leder den væk fra kroppen. Flere indlæg er lavet med en lomme, så du med fordel kan bruge dine uld ammeindlæg sammen med engangsammeindlæg, så du får sugeevnen fra de vatterede engangsammeindlæg samtidig med de varmende egenskaber fra ulden. Vær opmærksom på, at uld skal vaskes skånsomt og med særligt vaskemiddel.

Vaskbare vs. engangs

Der er fordele og ulemper ved både de vaskbare og engangsammeindlæggene. Engangsammeindlæg er som udgangspunkt billigere i indkøb, men bliver hurtigt dyrere i det lange løb, da du vil bruge mange i løbet af en dag. Vælger du vaskbare ammeindlæg, får du både et produkt der er godt for miljøet og dig selv. Fordelen ved engangsammeindlæg er, at de er nemme at have med, og skifte hvis du er på tur, hvor det kan kræve mange vaskebare, hvis du skal holde brystet tørt i løbet af dagen, og er afsted uden mulighed for vaskemaskine.

Du kan se vores udvalg af ammeindlæg lige her, og vi håber, at du med vores guide ovenfor er blevet lidt klogere på, hvilket du skal vælge : ).